مقاومسازان ارگ بنیان  ARG Bonyan Retrofitting Group 

خدمات طرحی سازه

Structural design 

طراحی انواع سازه ها (ساختمانی، صنعتی، پل و سازه های زیرساختی )

 Design of all types of structures (building, industrial structures, bridge and infrastructure structures)

سازه های صنعتی

طراحی انواع سوله های کارخانه ای و سازه های صنعتی سبک و سنگین

سازه های زیرساختی

طرح سازه ای سازه های زیرساختی و مهم ( پل، تسویه خانه، نیروگاه و…)

سازه های ساختمانی

سازه های ساختمانی با انواع سیستم های باربر لرزه ای

طراحی دکل ها

طرح انواع دکل ها ( خود ایستا، مهاری، منوپل)

مقاومسازی و بهسازی

طرح و اجرای پروژه های مقاومسازی و بهسازی

صنعت نفت و گاز

طرح سازه های نفت و گاز ( پایپ رک ها، اسکله ها و…)

ارائه بهترین

راهکارهای مهندسی

طراحی سازه مطابق با استاندارد ها و آیین نامه های ملی و بین المللی ،
ارائه راهکارهای مبتکرانه و مهندسی به کارفرمایان
طراحی سازه ها بر اساس عملکرد PBD

درخواست مشاوره رایگان

به مشاوره نیاز دارید؟

با ما تماس بگیرید و سؤال
خود را بپرسید ، کاملاً رایگان است.

    شرح مختصری از تقویت سازه و بهسازی

    مقاومسازی سازه Retrofitting of Structures

    مقاوم سازی سازه ها

    از آن جایی که کشور ما در منطقه ای زلزله خیز قرار دارد، عملیات مقاوم سازی ساختمان قدیمی و مقاوم سازی ساختمان های اسکلت فلزی اهمیت بالایی دارد که به روش های قابل انجام است.

    مقاومسازی عملیاتی است که مقاومت یک سازه در برابر فشارهای مختلف که بیشتر آن ها عوامل محیطی مانند زمین لرزه هستند را افزایش می دهد. در کنار مقاومسازی ، واژه بهسازی عنوان می شود که مفهوم کلی تر از مقاومسازی دارد چرا که بهسازی شامل کاهش نیازی سازه ای از جمله استفاده از میراگر ها نیز می باشد.

    دلایل نیاز به تقویت سازه

    دلایل زیادی برای مقاوم سازی سازه ها در تمام نقاط جهان وجود دارد که مهم ترین آن ها مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله است.

    • خطای اجرایی
    • خطای طراحی
    • تغییرات معماری
    • تغییر کاربری سازه ها و اعمال بار اضافی به سازه
    • حجوم عوامل مخرب محیطی به سازه
    • آتش سوزی
    • اضافه ساخت ( افزودن طبقه، بالکن)
    • همچنین در صورتی که ساختمان ها قدیمی باشند و اجزای آن مقاومت قبل را نداشته باشند، نیاز به بازسازی و مقاوم سازی دارند. البته همان طور که قبل تر گفتیم، مهم ترین دلیل مقاوم سازی محافظت ساختمان در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله است و باید قانون مقاوم سازی ساختمانرا رعایت کرد.

     

    روش های مقاوم سازی سازه

    همان طور که پیشتر به آن اشاره شد، مقاومسازی به دلایلی همچون آنچه به آنها اشاره شد نیاز می باشد و روش ها متنوعی برای مقاوم کردن بخش های مختلف سازه وجود دارد. در صورتی که روش مناسبی برای مقاوم سازی سازه ها انتخاب نشود، ممکن است تقویت آن به انداره کافی نباشد یا اصولا مشکل اصلی را حل نکند. به همین دلیل انتخاب بهترین روش از اهمیت بالایی برخوردار است که این کار را شرکت مقاوم سازی ارگ بنیان برای شما انجام خواهد داد. در ادامه به بررسی انواع روش های مقاوم سازی سازه های بتنی و فلزی خواهیم پرداخت.

     

    مقاوم سازی ستون بتنی

    ستون های سازه یا به طور کلی المان های باربری که تحت بار محوری  و لنگر خمشی بسیار زیادی هستند ، اهمت تقویت این اعضا بسیار حیاتی تر و مهمتر از سایر اجرا می باشد. مقاوم سازان ارگ بنیان با 4 روش تقویت با الیاف کامپوزیت FRP، تقویت با روش نزدیک به سطح NSM ، تقویت با ژاکت بتنی و تقویت با ژاکت فولادی باعث افزایش قدرت شکل گیری ستون ها و افزایش مقاوت خمشی و برشی آن ها می شود.

     

    مقاوم سازی تیربتنی یا فولادی

    نوع دیگری از اجزای ساختمان ها، تیرها هستند که وظیفه ی آن ها انتقال بار و فشار به ستون هاست. در صورتی که زلزله رخ دهد هم بیشتر فشارها باید به تیرها منتقل شود تا ستون های ساختمان دچار آسیب نشوند. مقاوم نکردن تیرها می تواند باعث شکست آن ها شود و به همین دلیل شرکت ارگ بنیان در جهت مقاوم سازی سازه ها با بهترین مواد و با روش های مختلفی چون تقویت با تیر کمکی و دستک، تقویت با الیاف کامپوزیت، تقویت با ژاکت بتنی، تقویت با روش نزدیک به سطح و تقویت با ورق فولادی عملیات ترمیم تیر بتنی، مقاوم سازی تیرهای بتنی و مقاوم سازی تیرهای فلزی را انجام می دهد.

    مقاوم سازی فوندانسیون

    بخش دیگری از سازه ها که مقاومت آن اهمیت بالایی دارد، فونداسیون است. وظیفه فونداسیون انتقال بارها و فشارهای وارده به تیرها و ستون ها به زمین است و در صورت وقوع اتفاقاتی مثل زلزله، اگر فونداسیون مقاوم نباشد می تواند مشکلات بزرگی درست کند. تقویت فونداسیون در مقاوم سازی سازه ها مرحله سختی ست که شرکت ارگ بنیان با روش هایی چون تقویت با اضافه کردن شمع، تقویت با افزایش مقطع، تقویت با روش نزدیک به سطح،  تقویت با برش بتن و آرماتوربندی مجدد آن را به بهترین شکل انجام می دهد.

    روش های دیگر مقاوم سازی سازه ها

    روش های دیگری هم هستند که در مقاوم سازی سازه ها تاثیر بسیار زیادی دارند. از این روش ها می توان به تقویت دال و تیرچه بتنی با الیاف کامپوزیت FRP، اضافه کردن بادبند، تقویت دیوار برشی با الیاف کامپوزیت و اضافه کردن دیوار برشی اشاره کرد که شرکت مقاوم سازی ارگ بنیان به بهترین شکل و با حرفه ای ترین مهندسین و مجریان ساختمانی، انجام تمام این روش ها را در جهت مقاوم سازی بهتر ساختمان بر عهده می گیرد.